KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2014 KDU-ČSL staví kandidátky v šedesáti obcích a městech Královéhradeckého kraje
Zpět

KDU-ČSL staví kandidátky v šedesáti obcích a městech Královéhradeckého kraje

Přidáno 7. 8. 2014
Ilustrační foto
Lidovci v Královéhradeckém kraji obhajují více než stovku pozic komunálních zastupitelů, několika desítek starostů, místostarostů a radních.

Hradec Králové, Náchod, Trutnov, Rychnov nad Kněžnou a Jičín – Lidovci v Královéhradeckém kraji obhajují více než stovku pozic komunálních zastupitelů, několika desítek starostů, místostarostů a radních.

V letošním roce podali lidovci v tomto kraji více než 60 kandidátek, což je lepší dílčí výsledek než v předchozích komunálních volbách v roce 2010. Konkrétně po okresech: Hradec Králové 8, Jičín 7, Trutnov 11, Náchod 15 a Rychnov nad Kněžnou 22 kandidátních listin. „To je dobrý  předpoklad obhájit stávající pozice a posílit,“ konstatuje předseda krajské organizace MUDr. Jiří Veselý, který sám kandiduje v Broumově.
 
Sestavit úplnou a kvalitní kandidátku je v době, kdy se zájem o veřejnou angažovanost spíše snižuje, stále složitější. Naše strana patří v Královéhradeckém kraji v ziscích mandátů v komunálních volbách k úplné špičce. Jsem rád, že ani v letošních volbách to nebude jinak,“  dodává Veselý. 
 
K zajímavostem patří, že KDU-ČSL sestavila v Týništi nad Orlicí kandidátku složenou ze samých žen a dívek a v královských věnných městech (Dvůr Králové nad Labem a Hradec Králové) kandidujeme v silné koalici, dodává Anna Maclová, náměstkyně primátora.
 
KDU-ČSL se rovněž utká ve dvou senátních obvodech kraje, v obvodu č. 48 (Rychnov nad Kněžnou) navrhla úspěšného starostu Luboše Řeháka a v obvodu č. 45 (Hradec Králové) náměstkyni primátora Annu Maclovou.