KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2014 Koalice pro Hradec utratí čtvrt milionu a chce pětici mandátů
Zpět

Koalice pro Hradec utratí čtvrt milionu a chce pětici mandátů

Přidáno 7. 8. 2014
Ilustrační foto
KOALICE PRO HRADEC, kterou tvoří KDU-­ČSL a Nestraníci, chce v komunálních volbách získat čtyři až pět mandátů. Řekla to náměstkyně primátora Anna Maclová, která stojí v čele kandidátky.
S čím jdou do voleb?

Hradec Králové – Koalice pro Hradec, kterou tvoří KDU-­ČSL a Nestraníci, chce v komunálních volbách získat čtyři až pět mandátů. Řekla to náměstkyně primátora Anna Maclová, která stojí v čele kandidátky.

Koalice pro Hradec do kampaně investuje do 250 tisíc korun. „Co se týče aktivit, tak budeme chodit do ulic, plánujeme koncert na Kavčím plácku, využijeme dětskou železnici. Chceme oslovit i obyvatele okrajových částí města,“ řekla Maclová.

Koalice za prioritu považuje rekonstrukci Velkého náměstí, podporuje také rekonstrukci Všesportovního stadionu v Malšovicích při zachování typických stožárů osvětlení a bez připravovaného obchodního centra.

Maclová současně kandiduje na Královéhradecku za KDU­-ČSL do Senátu, své další působení zatím nechává otevřené. „Nyní nedokáži vyhodnotit, zda by se případně dala práce senátorky a náměstkyně primátora skloubit. V případě takové kombinace bych musela uvažovat o ukončení práce v krajském zastupitelstvu,“ řekla Maclová.

Na druhém místě kandidátky je konstruktér Josef Melichar, na třetím mluvčí královéhradecké policie Lenka Burýšková. Na dalších místech je například vysokoškolský matematik Zdeněk Půlpán či ředitel biskupského gymnázia Jiří Vojáček.

O znovuzvolení v Hradci usilují všichni lidé z vedení města, objevily se také nové subjekty. Komunální volby v roce 2010 vyhrála ČSSD se ziskem 19,35 procenta hlasů a osmi zastupiteli.
Hradecký deník | 7.8.2014 | Rubrika: Hradecko | Strana: 2 | Autor: (čtk) | Téma: Magistrát města Hradec Králové