KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2014 Lidovci postavili kandidátku ze samých žen!
Zpět

Lidovci postavili kandidátku ze samých žen!

Přidáno 7. 8. 2014
Ilustrační foto
Týniště nad Orlicí – komunální volby se blíží a politické strany se snaží zaujmout voliče kvalitními a zajímavými kandidátkami, k těm bezesporu nejzajímavějším bude v letošních volbách patřit lidovecká kandidátka v Týništi nad Orlicí, která je výlučně složená ze zástupkyň něžného pohlaví.
„V minulých volbách jsme neuspěli, ale dnes je situace jiná. Určitý posun směrem dopředu vnímám především v našich předvolebních přípravách. Tyto přípravy pochopitelně nezačaly teprve nyní, ve skutečnosti jde o dlouhodobou práci, z níž také vzešla myšlenka oslovit v našem okolí aktivní ženy, které by se chtěly zapojit,“  konstatuje Veronika Čepelková, vedoucí Diecézního centra pro seniory a lídryně kandidátky. „Ačkoli je kandidátka složená ze samých žen, volební strategie nestojí jen na ženách, ale i na programu, který občanům ještě představíme,“ doplňuje Čepelková, která v posledních sněmovních volbách získala přes tisíc preferenčních hlasů.

„Nechceme být genderově nekorektní, chceme zaujmout a zvítězit,“ doplňuje dvojka kandidátky, studentka práv a bývalá místopředsedkyně Mladých křesťanských demokratů Tereza Otavová. „Přesvědčit 17 žen, že to má smysl, byl skutečně nadlidský výkon, přesto se to podařilo a nyní nabízíme voličům v Týništi kandidátky vysokoškolačky, pracující i důchodkyně. Každá má do veřejného dění co říci – jsem na to pyšná,“ vysvětluje Otavová.